Nativia Challenge 2018
top of page

Nativia Challenge 2018

A je to! Máme za sebou letošní ročník největšího canicrossového seriálu v České republice Nativia challenge, který pořádá Běhejsepsem.cz již od roku 2014. Pro nás byl tento ročník premiérou a rozhodně se zúčastníme i dalších ročníků.


Na seriál zavodů Nativia Challenge budu dlouho a ráda vzpomínat, ačkoli se to v půli cesty na Černou horu opravdu nezdálo :D. Nativia je skutečně velký závod, který si však zachovává svou přátelskou atmosféru a umožňuje startovat úplně každému, bez ohledu na jeho sportovní výkonnost, a s úplně jakýmkoli pejskem - je přívětivá i k těm nejmenším plemenům, která zde mají svou kategorii do 10 kg. Nezahanbí se ani před zkušenými závodníky, kteří si mohou poměřit své síly mezi sebou a nebo překonávat své výsledky z předchozích ročníků.

1. foto: Kolesa, 2. foto: Humpolec, 3. foto: Janské Lázně

Každá etapa nabízí dvě délky tratí, Enduro, která měří plus mínus 10 km a Sprint, ten se pohybuje okolo 5 km, a je rozdělen do několika dalších kategorií tak, aby byl co nejvíce vyrovnaný. Obtížnost Nativia challenge postupně narůstá. První ze tří závodů se konal 30. 3. 2018 v Kolesách u Pardubic s parádním zázemím v areálu dostihového závodiště. Trasa zde byla svižná a rovinatá. Druhá etapa nás zavedla 21. 4. 2018 do Humpolce, kde nás kromě mírně kopcovité trati přivítalo zázemí opět na dostihovém závodišti - taková zázemí mají skvělou výhodu v tom, že disponují diváckými tribunami odkud je vše krásně vidět, závod se tak stává velmi atraktivním i pro diváky! Poslední závod, jinak také královská etapa, je ze všech nejobtížnější, ale také nejkrásnější a všemi nejočekávanější. Vybíhalo se 19. 5. 2018 z Janských Lázní na vrchol Černé hory odkud jsme se následně lanovkou svezli zpět dolu.


Tímto jsme získali poslední dílek do naší finisherské skládačky! Kromě té nám Nativia challenge přinesla spoustu nových a velmi silných zážitků, nové přátele, zkušenosti, možnost poznat nová místa a nebo se vrátit tam, kde jsme si kdysi řekli, že už nás tam nikdy nikdo neuvidí. Zkrátka, bylo to boží a už teď se moc těšíme na příští rok! Děkujeme organizačnímu týmu za závod Nativia challenge a klobouk dolu před tak skvělým seriálem závodů!


Veškeré fotografie z tohoto závodu najdete na webu či na facebooku Běhejsepsem.cz a pár našich fotografií si můžete prohlédnout na instagramu @tlapkyvtahu.

91 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page