Makej s Manmatem 2019
top of page

Makej s Manmatem 2019

O víkendu 21. - 23. 6. 2019 se v kempu Brodský na Náchodsku, konal 3. sportovní víkend Makej s Manmatem. Na jeho organizaci se spojily síly oddílů sportu psích spřežení T.J. Sokol Maxičky a SK Děti Severu za podpory firmy Manmat (musherské vybavení) a Kostka koloběžky. Z našeho klubu se akce zúčastnily předsedová Domča a členka výboru Týnka. Jak si to tam užily vám přiblížíme níže.


Při páteční cestě do kempu nás (ne)překvapila zacpaná Praha a nekonečné kolony na dálnici. Užili jsme si tedy příjemné 4 hodiny v autě, které jsme si zpestřili zastávkou v Jaroměři na vyhlášené zmrzlině (klasicky přišla řada na jaroměřský Maxi mix :D). Na místo jsme dorazili mezi posledními v době, kdy už pomalu začínalo samotné zahájení sportovního víkendu a blížila se první beseda. Naházeli jsme tedy věci do chatky a vyrazili za ostatními. Při první besedě nám Vláďa Šáfr povídal o běžecké obuvi, v návaznosti na to následovalo povídání o lidské fyzioterapii v podání Petra Toncara a poté diskuse a volná zábava.

Následující den jsme si v dopoledních hodinách užili náročný atletický trénink s Vláďou Šáfrem a Dušanem Erbsem složený z rozklusání se, běžecké abecedy, tempových úseků na 150 a 50 m, postupného zrychlování, hry na Mrazíka a na ocásky (:D) a závěrečného protažení. Po krátké přestávce jsme šli na trénink se psy, kde jsme si poznatky z atletického tréninku vyzkoušeli při canicrossu. O místa kde jsme pořádně poladili techniku nebyla na trati nouze. Po návratu zpět do kempu jsme si nacpali pupíky obědem z místního hostince a šli jsme se osvěžit do rybníka.

V odpoledních hodinách nás čekal koloběžkový trénink s Janou Draslarovou a Vlastou Keltnerem, opět nejdříve bez pejsků, kde jsme procvičovali správnou techniku jízdy a probrali teorii a následně v zápřahu se psy. Po tréninku a večeři nás opět čekala beseda na téma Dornova metoda u psů v podání Jany Tomáškové a dále jsme s Kamilou Šrolerovou probírali pravidla sportu psích spřežení včetně otestování našich znalostí zábavnou formou. Večerní volná zábava dala některým zabrat, avšak neděle patřila závěrečnému závodu, duatlonu se psem (případně i bez psa), na který jsme museli být zkrátka ready. Duatlon se skládal z plavání a canicrossu, se kterým se všichni účastníci báječně poprali. Akce byla zakončena vyhlášením výsledků závodu.

Závěrem bych ráda shrnula své dojmy. Sportovní víkend Makej s Manmatem jsme moc užili. Přestože se o nás starali ti nejlepší a jejich přednášky byly na velmi vysoké úrovni, panovala zde úžasná přátelská atmosféra. Sešli se zde sportovci na různých úrovních, a i tak se organizátoři velice snažili vyjít všem vstříc tak, aby akce každému něco dala. Co se týče přínosu informací, rad a zkušeností cítím se po tomto víkendu fakt nabytá vědomostmi (:D). Jedna věc mi zde možná trošku chyběla, a to vedené tréninky se psy. Ty zde probíhaly spíše formou výběhu/vyjížďky. Osobně bych určitě velmi ocenila, kdybych přímo na trati viděla, jakým způsobem tito úspěšní závodníci pracují se svými psy v zápřahu, na jaká cvičení se zaměřují, jak se svými psy komunikují apod. Akce měla zvlášť program i pro děti, což zcela jistě ocenili musheři rodičové.


Jo a příští rok razíme určitě zas!

(všechny fotky od Kristýny Bečvářové: http://zonerama.com/kristynaphoto/Album/5399984)

107 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page